Tineke Kwast

Als oudste van 3 kinderen ben ik geboren in 1966. Gedurende mijn kindertijd kreeg ik te maken met ziekte en overlijden van 1 van mijn ouders. Dit maakte mij vroeg wijs en verantwoordelijk. Deze wijsheid was soms anders, dan die van mijn leeftijdsgenoten. In die fase kon ik dat nog niet goed plaatsen, maar stapje voor stapje leerde ik mijzelf kennen en is de juiste hulp verrijkend en helend geweest.

Steeds meer hervond ik de verbinding met mijzelf en mijn omgeving.
Zo lang ik mij kan herinneren, fascineert het mij hoe mensen leven en waarom mensen doen wat ze doen. Als kind zocht ik al naar de diepere betekenis van gedrag. Mijn gevoeligheid en te ervaren wat het met me deed, bleek een positieve ontwikkeling te zijn voor mijn verdere leven.

In mijn opleiding tot psychosociaal therapeut, merkte ik hoe gretig ik alle theorie en praktijk (leertherapie) tot me nam. Later volgden nog vele uiteenlopende cursussen die ik in mijn praktijk toepas, wanneer dat aansluit bij de cliënt.

Met liefde en aandacht oefen ik mijn vak uit. Mijn eigenschappen invoelen en aandacht hebben voor de ander komen daarin goed van pas. Aan humor hecht ik waarde. Het kan zich spontaan aandienen, waardoor het de situatie relativeert en het lichter aanvoelt.
Elk mens heeft in aanleg verbinding met zichzelf. Soms is het door omstandigheden, ‘weggeraakt’ en vraagt deze fase om betrokkenheid, veiligheid, tijd en inzichten. Relatiegesprekken gaan vaak over het helen en soms opnieuw verbinden met elkaar.

Het is fijn om te ervaren dat mensen in staat blijken te zijn, om het contact met zichzelf en de ander, weten te herstellen. Zelfs als dat vertrouwen was weggezakt.
Vaak wordt dan gezegd; “ik voel me positiever in het leven staan, ik voel me sterker, er is wat van me afgevallen, ik ben meer ontspannen, ik voel meer liefde, ik durf het weer aan!”

AFSPRAAK MAKEN
Mocht je het gevoel hebben dat je soms de verbinding met jezelf kwijt bent, of nemen problemen in je leven te veel ruimte in, maak dan een afspraak. Tijdens een vrijblijvende kennismaking van 30 minuten kun je ervaren wie ik ben en voelen of ik als therapeut bij jou pas.