Relatieproblemen

U mist voor u belangrijke onderdelen in de relatie. Er ontstaat ruzie over “kleine dingen” of telkens laait de ruzie over hetzelfde thema weer op. U begrijpt hem/haar niet (meer). Of u ervaart dat de ander u niet begrijpt, op welke manieren u dit ook probeert uit te leggen.
Het kan zijn dat uw relatie na een ingrijpende gebeurtenis verandert. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan na de geboorte van een kind, het verlies van een dierbare, ziekte in uw directe omgeving of andere gebeurtenissen die u als een verandering in uw leven ervaart. U bent elkaar als het ware even kwijt. U weet niet hoe u samen verder kunt, terwijl u dat wel wil.

Relaties zijn er in veel dimensies zoals: partnerrelatie, ouder- kindrelatie, familierelatie, werkrelatie, vriendschapsrelatie enz. In iedere relatie kunnen problemen ontstaan. Voor veel problemen heeft u manieren (geleerd) om deze op te lossen of ermee om te gaan. Vaak gaat dat goed en soms niet. Wanneer dit niet goed gaat, merkt u dat “het” u blijft bezighouden en of  spanning geeft. Het kan goed zijn, om met een professional te bespreken, dat u samen vast loopt. Het kan zijn dat u samen verstrikt bent geraakt in pijnlijke gevoelens. In de gesprekken wordt vaak duidelijk waar de pijn zit en kan er ruimte ontstaan voor vertrouwen en (opnieuw) verbinden zowel met u zelf als met elkaar.

tineke-kwast relatietherapie Alkmaar Oudorp